"Uslovi kupovine"

Onlajn kupovina na sajtu Zavoda za udžbenike - www.knjizara.zavod.co.rs


PLAĆANJE

Sve proizvode, naručene na našem sajtu, možete platiti:

 • VISA, MasterCard i Maestro platnim karticama
 • Na teritoriji Republike Srbije plaćenje možete izvršiti pouzećem prilikom prijema pošiljke

SVE CENE SU SA URAČUNATIM PDV-om.


ISPORUKA ROBE

Isporuku vrši JP „Pošta Srbije“.

NA TERITORIJI SRBIJE, ISPORUKA JE U ROKU OD 10 RADNIH DANA.

Troškovi isporuke robe na teritoriji Republike Srbije:
JP Pošta Srbije cenu svoje usluge formira zbirom sledećih stavki:

 • Paketske usluge – Stope mase (u kilogramima)
 • Posebne poštanske usluge
  • Rukovanje pošiljkom sa označenom vrednošću
  • Rukovanje otkupnom pošiljkom (kada je način plaćenja pouzećem)
   Napomena: Od primaoca će biti naplaćena provizija za uplatu otkupnine po važećoj tarifi.

Isporuka van Srbije vrši se preko „PostExport - izvoz robe“ usluge JP „Pošta Srbije“, rok isporuke zavisi od zone slanja i može biti do 25 radnih dana.
Kalkulator poštarine


IZJAVA O KONVERZIJI

All payments will be effected in Serbian currnecy - dinar (RSD). The amuont your credit card account will be charged for is obtained through the conversation of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit associations. As a result of this conversation there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site."

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.


PRIVATNOST PODATAKA

U ime JP Zavod za udžbenike (www.knjizara.zavod.co.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mejling lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni JP Zavod za udžbenike (www.knjizara.zavod.co.rs) (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Takođe, lični podaci nikako neće biti dati na korišćenje trećim osobama ili kompanijama.


NAČIN ZAŠTITE PODATAKA ZA VREME TRANSAKCIJE

Plaćanje kreditnim karticama se obavljana na zaštićenom serveru banke tako da niko od zaposlenih u preduzeću „Zavod za udžbenike“ (www.knjizara.zavod.co.rs) nema pristup podacima o kreditnoj kartici koja je iskorišćena za plaćanje.
- Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj(kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
- Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica. Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
Tako da Zavod za udžbenike (www.knjizara.zavod.co.rs) nema pristup ovim podacima i nije odgovoran za njih.
- Sistemu predautorizacije transakcija - kupcu se nakon procesa plaćanja rezervišu sredstva na platnoj kartici, a transakcija se realizuje tek nakon isporuke robe.


REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Ukoliko dođe do opravdane reklamacije nekog od kupljenih proizvoda, Zavod za udžbenike (www.knjizara.zavod.co.rs) će u najkraćem roku zameniti proizvod novim ili izvršiti povraćaj novca.
U slučaju da želite da uložite reklamaciju na neki proizvod, kontaktirajte nas na telefon 011 3051 999 od 8č do 16č, ili putem e-mail adrese prodaja@zavod.co.rs
U slučaju opravdane reklamacije povrat robe se vrši na teret prodavca na adresu Zavod za udžbenike, Milorada Jovanovića 11, 11000 Beograd.
Kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini po aktuelnom zakonu o zaštiti potrošača.
U slučaju otkaza porudžbine potrebno je dostaviti obaveštenje isključivo u elektronskom obliku.
U slučaju da kupac odustane od kupovine, troškovi poštarine idu na teret kupca.
U slučaju vraćanja proizvoda i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Zavod za udžbenike(www.knjizara.zavod.co.rs) je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 011 3051 999