Nagrade


Maja Herman Sekulić

Maja Herman Sekulić, naša čuvena književnica, poeta, esejista i prevodilac, sa stalnim boravkom u Njujorku, nastavlja seriju uspešnih nastupa na prestižnim književnim festivalima širom sveta osvajajući priznanja i nagrade, što je s jedne strane od izuzetne važnosti za promociju naše zemlje, dok, sa druge, nju čini jedinstvenom damom u okviru naše kulture.

Maja Herman Sekulić jedina je naša pesnikinja koja je objavila pesme u časopisu The Paris Review i čiji se izbor pesama pojavio u ediciji Recours au poeme.

Posle promocije Izabranih dela na Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga (“Skice za portrete”,“Digitalna galaksija” i „Poezija - nove i izabrane pesme“). Na pitanje portala „Salon knjiga“ upućenog srpskim izdavačima, koji su po prirodi posla najviše upućeni u kvalitet i vrednost ukupne produkcije, o njihovom viđenju najvrednijih projekata u 2017. godini, Zorica Stablović Bulajić, direktorka i glavna urednica izdavačke kuće HeraEdu, izdvojila je upravo Izabrana dela Maje Herman Sekulić kao ediciju koja je obeležila 2017. godinu.

Početkom novembra o stvaralaštvu Maje Herman Sekulić održana je Međunarodna naučna konferencija na Fakultetu stranih jezika, Alfa univerziteta u Beogradu.

Ubrzo je stiglo obaveštenje da je njen roman "Ma belle" koji je prethodne godine bio u trci za NIN-ovu nagradu, u prevodu na engleski, sa "Estorilom", nominovan za književnu nagradu Dablina.
U decembru je Udruženje književnika Srbije Maji Herman Sekulić dodelilo nagradu-povelju “Simo Matavulj”, nazvanu po prvom predsedniku UKS-a, piscu koga Maja inače veoma ceni.

Zatim, u februaru ove godine, u okviru manifestacije „Serbian month in Great Britain – Celebrating the 10th Anniversary“, u ambasadi Republike Srbije u Londonu usledilo je predstavljanja dela naše autorke pod nazivom „Veče sa Majom Herman Sekulić“. Razgovor je vodila Sonja Besford (Author, ASWA Presedent).

Nesvakidašnji uspeh Maja Herman Sekulić ostvarila je upravo nedavno (mart, 2018.) Dobitnik je dva izuzetna priznanja: Nagrade za afirmaciju srpske literature u svetu na Festivalu HKU (humanistika, kultura, umetnost), a odmah zatim na Festivalu „2018 UNESCO WORLD POETRY DAY“ održanom u Istanbulu, na kome je učestvovalo 25 pesnika iz celog sveta od Mongolije do Malezije. Turska štampa je na udarnim stranama objavila kako je "kroz poeziju moguć drugačiji svet". Ponosni na našu autorku Maju Herman Sekulić donosimo nekoliko fotografija sa pomenutih događaja.


Zoja Bojić dobitnica Nagrade "Nikola Milošević" za 2018. godinu
Uspeh „Trilogije papirus“ u SAD
Nagrada „Inicijal“ - Niški sajam knjiga
„Dositejevo pero“ 2016. godine
Nove nagrade za Zavod! Sajam knjiga u Nišu, veoma smo ponosni!
NAGRADA ZA IZDAVAČKI PODUHVAT GODINE
U svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodeljene su nagrade Neven za 2016. godinu i Priznanje Dobra igračka u 2016.
Nagrada za izdavački poduhvat godine na 21.Sajmu knjige Banja Luka 2016. za sabrana dela Branka Ćopića
„Nagrada grada Beograda” i „Nagrada ZLATNO PERO” dr Lazaru Davidoviću
Nagrađeni na 14. TRGU OD KNJIGE - HERCEG NOVI
Diploma Zavodu za najbolju likovnu opremu knjige za decu Branko Ćopić,„Izokrenuta Priča”.
59. Međunarodni Beogradski sajam knjiga - Zavod za udžbenike - Izdavač godine.
Na 13. međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjige” u Herceg Novom, dodeljena nagrada „Izdavački poduhvat godine” Zavodu za udžbenike.
Nagrada „BIZNIS PARTNER 2015“

     Arhiva