Nagrade


Veliki međunarodni uspeh srpske književnice Maje Herman Sekulić

Nagrada za izuzetan doprinos svetskoj poeziji „Global Icon Of Poetry“

„Srpska književnica Maja Herman Sekulić je postigla gotovo nezapamćen uspeh na međunarodnoj pesničkoj sceni, osvojivši čak osam priznanja i počasnih titula u nešto više od mesec dana. Ovo je prvi put u kulturnoj istoriji i kulturnoj diplomatiji novijeg doba da neki kulturni poslenik iz Srbije postigne ovako značajan međunarodni uspeh.

Kao svojevrsni ambasador srpske kulture na najvišem nivou, Maja Herman Sekulić je upravo završila svetsku pesničku turneju koja je bila i više nego plodonosna. Tokom te pesničke turneje Maja Herman Sekulić, autorka 19 knjiga prevedenih na više svetskih jezika, osvojila je sedam nagrada u četiri zemlje: Rumuniji, Indiji, Italiji i Turskoj“.

Najpre su joj na festivalu „Odisej“, koji je u rumunskom gradu Krajovi organizovala fondacija „Munir Mezjed“, dodeljena tri priznanja za doprinos svetskoj poeziji, književnosti, kulturi i humanosti. Potom je na svetskom kongresu pesnika na jugoistoku Indije, u Odiši, dobila priznanje za svoju poeziju, dok je na međunarodnoj konferenciji o svetskoj književnosti u Pandžabu dobila dvostruko priznanje – kao „Maestro metafore i kreativnog impulsa“ za doprinos svetskoj poeziji i počasnu titulu Ikone svetske poezije. A zatim je, na velikoj svečanosti u Biblioteci rimskog Senata, primila međunarodnu književnu nagradu – Premio mondiale „Tulliola Renato Filippelli“, koja se prvi put dodeljuje u Italiji najboljim stranim pesnicima.

Svoju turneju Maja Herman Sekulić završila je u Istanbulu, gde je početkom novembra, kao počasni gost Udruženja autora Turske, učestvovala na sajmu knjiga i dobila priznanje za svoj „neprocenjivi doprinos poeziji i kulturi Srbije, Turske i sveta. Ovo je svakako kulturni poduhvat vredan pažnje i za svaku pohvalu i divljenje.“

Autorka: Ana Stjelja
www.cupavakeleraba.com

Maja Herman Sekulić je u Zavodu za udžbenike objavila nekoliko vrednih izdanja, poput SKICE ZA PORTRETE zatim knjige DIGITALNA GALAKSIJA i POEZIJA – NOVE I IZABRANE PESME, a nedavno su se pojavila i dva nova naslova ove renomirane književnice - KRALj SVILE i PROZOR U ŽADU , predstavljena 10. decembra, u 11 sati, u Klubu – knjižari – galeriji Glasnika.


64. Međunarodni beogradski sajam knjiga POSEBNO PRIZNANJE za doprinos u oblasti nauke
Nagrada ULUPUDS-a na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Diploma za fotomonografiju
DOBITNIK Plakete 51. Majske izložbe ULUPUDS-a
Nagrada „pečat vremena“ za 2018. godinu
Zahvalnica
Dodela nagrade „Laza Kostić“ za najbolju knjigu objavljenu između dva sajma
MILANKOVIĆEVA SRETENjSKA POVELJA URUČENA DRAGOLJUBU KOJČIĆU
Maja Herman Sekulić
Zoja Bojić dobitnica Nagrade "Nikola Milošević" za 2018. godinu
Uspeh „Trilogije papirus“ u SAD
Nagrada „Inicijal“ - Niški sajam knjiga
„Dositejevo pero“ 2016. godine
Nove nagrade za Zavod! Sajam knjiga u Nišu, veoma smo ponosni!
NAGRADA ZA IZDAVAČKI PODUHVAT GODINE
U svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodeljene su nagrade Neven za 2016. godinu i Priznanje Dobra igračka u 2016.
Nagrada za izdavački poduhvat godine na 21.Sajmu knjige Banja Luka 2016. za sabrana dela Branka Ćopića
Nagrađeni na 14. TRGU OD KNJIGE - HERCEG NOVI
Diploma Zavodu za najbolju likovnu opremu knjige za decu Branko Ćopić,„Izokrenuta Priča”.
Na 13. međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjige” u Herceg Novom, dodeljena nagrada „Izdavački poduhvat godine” Zavodu za udžbenike.
Nagrada „BIZNIS PARTNER 2015“

     Arhiva