Aktuelno


STO STRANIH IZDANJA PROZNIH KNJIGA ZORANA ŽIVKOVIĆA

Upravo objavljeno američko izdanje romana „Tumač fotografija“ ujedno je stoto prevedeno izdanje knjiga našeg pisca Zorana Živkovića, što ga čini najprevođenijim živim srpskim autorom.

U poslednjih osamnaest godina Živkovićeve prozne knjige pojavile su se u 23 zemlje na 20 jezika. Sa 17 stranih izdanja, njegov mozaički roman „Biblioteka“ najprevođenija je srpska knjiga u ovome veku, a i jedna od samo dve koja je ikada dobila neku američku književnu nagradu.
Američki izdavač Kadmus pres počeo je, sredinom 2016, da objavljuje sabrana prozna dela Zorana Živkovića na engleskom u 32 toma – 11 u tvrdom povezu, a 21 u mekom, uz digitalna izdanja. („Tumač fotografija“ jedanaesto je izdanje u ovom kompletu.) O Živkovićevoj prozi do sada je napisano više od 200 naučnih radova, kao i gotovo 500 kritika i prikaza u vodećim svetskim publikacijama: „Njujork Tajms“, „Vašington post“, „Gardijen“, „Le Mond“, „Nuvel observer“, „Frankfurter algemajne cajtung“, „Di Prese“, „Korijere dela sera“, „ Dijario de notisias“, „ El Pais“, „Jomiuri šimbun“, „Al Rijad“... Referentni američki časopis „Svetska književnost danas“ objavio je krajem 2011. opsežan temat o Živkovićevoj prozi. Strana izdanja Živkovićevih knjiga nastaviće da učestalo izlaze; krajem 2018. biće ih više od 120...


Uspeh „Trilogije papirus“ u SAD
RASKOVNIK ČITALIĆI 2017

NOVO IZDANJE ZAVODA ZA UDžBENIKE : „GRANICE REALIZMA“ - KORNELIJE KVAS NA DARVIN KOLEDŽU

Zahvalnica

Proslavljali smo sa decom iz neformalnih naselja i Mrežom za podršku deci iz neformalnih naselja još jednu uspešno okončanu školsku godinu

Sajamski popust - Andrićgrad

Saradnja Zavoda za udžbenike sa nezavisnim dnevnim listom Vesti

Gulašijada

U sredu 27. aprila 2016. od 18 časova, u Holu Dečjeg kulturnog centra Beograd, održana su dva programa u okviru Humanitarne akcije.

Panel diskusija na temu negovanja srpskog jezika.


Dečji kulturni centar i Zavod za udžbenike spremno dočekali đake OŠ"Drinka Pavlović" u humanitarnoj akciji oslikavanja uskršnjih jaja.

Svečano otvarena knjižara u Smederevu

Zavod za udžbenike najbolji izbor

Zavod za udžbenike na proslavi Svetog Save u domu za decu „Jovan Jovanović Zmaj“

Najekskluzivniji naslovi i izdanja Zavoda za udžbenike mogu se kupiti u knjižarama širom Srbije

Zavod za udžbenike i ove godine će spremno dočekati početak nove školske godine, a cene udžbenika ostaće na prošlogodišnjem nivou.

     Arhiva